روزهای پایانی آبان ماه به نام هفته ملی دیابت نامگذاری شده و میطلبد جامعه نسبت به این بیماری حساس شود
روزهای پایانی آبان ماه به نام هفته ملی دیابت نامگذاری شده و میطلبد جامعه نسبت به این بیماری حساس شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ،۲۱ تا ۲۷ آبان ملی به نام هفته ملی دیابت نامگذاری شده و فرصت ارزشمندی است تا مردم بیشتر با این بیماری آشنا شوند.
بر پایه این گزارش، به همین منظور کارگاه آموزشی بیماری دیابت در مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
سید علی موسوی رجا رییس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در این کارگاه آموزشی با اشاره به اینکه دیابت در سه نوع خود را نشان میدهد گفت: دیابت اولیه، دیابت ثانویه و دیابت بارداری سه نوع دیابت است که در دیابت اولیه انسولین قطع و تمامی قندی که وارد خون میشود در خون میماند که ۵ تا ۱۰ درصد مردم به این نوع دیابت مبتلا میشوند.
رییس گروه بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد، بیان کرد: دیابت ثانویه به مرور رخ میدهد، در این نوع دیابت ترشح انسولین کافی نبوده یا به طوری است که بدن نسبت به جذب انسولین به سلول مقاوم بوده و موجب میشود قند به طور کامل وارد سلول نشود و دیابت ثانویه رخ میدهد که ۹۰ درصد مردم به این نوع دیابت دچار میشوند.
سید علی موسویرجاء، در خصوص دیابت حاملگی، خاطرنشان کرد: ۴ درصد زنان در دوران بارداری دچار این نوع دیابت میشوند و اگر قندخون در این دوران درمان و کنترل نشود عوارضی را بر مادر و جنین وارد میکند، ضمن اینکه راه درمان دیابت بارداری، استفاده از انسولین است و قرص و دارو درمان بیماری نیست.
در ادامه دکتر امیر رشیدی معاون فنی مرکز بهداشت استان با بیان اینکه دیابت یک بیماری غددی است که منشا آن غده پانکراس یا لوزالمعده است، گفت: در ایران ۷.۵ میلیون نفر و در جهان ۵۳۷ میلیون به دیابت مبتلا هستند، در استان کهگیلویه و بویراحمد هم ۷ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال به دیابت مبتلا هستند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه دیابت از فشار خون مهمتر است، گفت: پرخوری، پرنوشی تغییر وزن، پر ادراری و استرس از جمله علائم دیابت است و در صورتی که قند خون بالا نباشد با رژیم غذایی و ورزش قابل درمان است.
دکتر رشیدی ادامه داد: علاوه بر رژیم غذایی و ورزش، داروهای خوراکی برای درمان دیابت تیپ دو توصیه میشود اما اگر هموگلوبین و قندخون افزایش پیدا کند بیماری با دارو هم قابل درمان نیست.
وی ادامه داد: درمان دیابت بارداری انسولین است چرا که مصرف داروهای دیابت برای مادران باردار ممنوع است به همین دلیل انسولین آخرین درمان این بیماری در زنان حامله است.
دکتر امیر رشیدی با اشاره به اینکه مادران باردار، افراد بالای ۳۰ سال و کسانی که سابقه خانوادگی دیابت دارند باید مورد غربالگری قرار گیرند، گفت: عوارض دیابت دو دسته حاد و مزمن است، در عوارض حاد اگر قندخون بالای ۴۵۰ تا ۶۰۰ باشد مریض به کما میرود.
دکتر رشیدی در پایان با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت حساس شود، خاطرنشان کرد: خیلی از موارد با خود مراقبتی قابل درمان است.
به گزارش وب دا یاسوج، نشست تخصصی بمناسبت هفته ملی دیابت با حضور کارشناسان استانی و شهرستانی و ارائه گزارشی کامل از نحوه خدمت رسانی به بیماران دیابتی توسط سید عابد توفیقیان در سالن اجلاس مرکز بهداشت استان ارائه شد.
تهیه کننده و نویسنده/ سید حسین رازیان